Additive Manufacturing bevindt zich in de grande finale om door te breken in de hightech- en maakindustrie. Tijdens AM for Production op 29 maart in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch draait alles om de doorbraak van deze laagsgewijze productietechnologie in de hightech- en maakindustrie.
De hightechindustrie in de Benelux omarmt na jaren additive manufacturing. De groep hightech toeleveranciers die 3D metaalprinten toevoegt aan het technologie portfolio groeit. Hoe belangrijk is hun kennis van het hele AM-proces om tot succesvolle toepassingen te komen?
Het aantal toepassingen waarvoor additive manufacturing als productietechniek wordt ingezet, groeit gestaag. Om welke andere redenen zou je additive manufacturing inzetten voor de productie van eindonderdelen? En pakken de inkopers deze nieuwe technologie goed op?
Staat additive manufacturing op het punt onderdeel te worden van de standaard gereedschapskist van de maakindustrie? Jazeker, aldus kennisinstituten in Twente en Brainport. De sector zet stappen om te komen tot een betere benutting van 3D-printen als volwaardige vervaardigingsoplossing.
3D-metaalprinten biedt onnoemelijk veel kansen voor nieuwe economische activiteiten. De sleuteltechnologie omvat ver uiteenlopende technieken. Ze worden steeds vaker toegepast en gelden als aanjager voor innovatie in tal van sectoren.
Mikrocentrum en Brainport Development gaan samenwerken op het gebied van Additive Manufacturing (AM). Om dat doel dichterbij te brengen hebben Bert-Jan Woertman en Paul van Nunen namens beide partijen tijdens...
Additive Manufacturing (AM) breekt door in de hightech productieketen. De laagsgewijze technologie, ontstaan begin jaren tachtig, groeit de laatste jaren snel.