DesktopMetal productBMW

3D printindustrie vol op groeipad naar 28% groei

De aanhoudende supply chain problemen leggen de fabrikanten van highend 3D printers geen windeieren. In het eerste kwartaal van 2022 zijn de leveringen in de Industrial prijsklasse met 7% gestegen en die in de Designklasse met 19%. Dat concludeert Context op basis van de meest recente verkoopcijfers. Het marktonderzoekbureau denkt dat de sector op koers ligt om 28% te groeien, met name doordat er steeds meer volumeproductie zal gebeuren met 3D printen.

Artikel door Franc Coenen, 3D Print Magazine

“Terwijl de wereld naar additive manufacturing kijkt in een poging om de voortdurende uitdagingen in de toeleveringsketen te overwinnen, stegen de leveringen in de strategische prijsklassen ten opzichte van Q12021”, aldus Chris Connery, Head of Global Analysis bij CONTEXT. “Deze zijn samen goed voor 69% van de totale omzet in het kwartaal.” Vergeleken met twee jaar geleden, vlak voordat de pandemie uitbrak, zijn de groeicijfers nog indrukwekkender: +53% in de Industrial klasse en +36% in de daaronder liggende prijsklasse.

Toename verkoop van op volumeproductie gerichte AM-systemen

ContextworldQ122image 8 1 1024x289Hoewel de verkopen van AM-systemen voor metaal op basis van binder jetting nog gering zijn (3% van het totaal aantal verkopen in de Industrial klasse) is de groei die de marktonderzoeker ziet, opvallend. In het eerste kwartaal zijn 113% meer van dergelijke systemen uitgeleverd. Het is, zegt Chris Connery, een van de snelst groeiende technologiën als het om 3D metaalprinten gaat. Op dit moment domineert Desktop Metal hier, maar er zit beweging in de markt. Niet alleen door de overname van Digital Metal door Markforged maar ook doordat HP en GE Additive op het punt staan hun binder jetting systemen te lanceren. HP zou op schema liggen om de Metal Jet metaalprinter dit jaar commercieel te lanceren.

Naar het volledige artikel