Programma

Kennisdeling speelt een essentiële rol om AM technologie door te laten breken binnen de hightech- en maakindustrie. AM for Production zet daarom in op een stevig kennisprogramma met prominente sprekers, use cases, best practices, workshops en masterclasses. 

Bekijk het gehele programma

Uitgelichte sprekers en lezingen

 • Ian Gibson Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing van de Universiteit Twente.
  Hoewel er de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen zijn geweest op het gebied van additive manufacturing, zijn er nog steeds veel fabrikanten onzeker of niet bereid om AM-machines te introduceren op de werkvloer. In deze presentatie wordt besproken hoe FIP-AM@UT samenwerkt met collega's van Fraunhofer en de Universiteit Twente om deze terughoudendheid aan te pakken en productiebedrijven barrières te laten overwinnen die een succesvolle implementatie in de weg staan.
 • Hessel Maalderink en Radu Donose, ASML
  ASML begon meer dan 10 jaar geleden onderdelen gemaakt door Additive Manufacturing te gebruiken. Sindsdien is het aantal AM-onderdelen per systeem toegenomen, evenals het totale aantal geproduceerde systemen. Tegelijkertijd zijn de AM-processen, materialen en nabewerkingstechnologieën geëvolueerd. ASML en haar toeleveranciers zijn voortdurend bezig geweest om de kwaliteit van de onderdelen voor deze groeiende vraag te waarborgen. In deze lezing worden enkele kwaliteitsgerelateerde aspecten van dit streven belicht.

 • Ir. Neil van Es, Parts on Demand BV
  Met 3D-printen produceer je snel, lokaal en flexibel. Maar hoe wordt industrieel 3D-printen nu écht toegepast? Neil van Es laat concrete toepassingen zien van klanten uit de machinebouw, voedingsindustrie en orthopedie. Hij vertelt hoe je hiermee het verschil maakt, en wat het oplevert.

 • Rob van Loon, Additive Manufacturing Engineer, KMWE Precision BV
  In deze lezing toont Rob van Loon het belang aan van het gehele productieproces, hoe kleine procesafwijkingen een blijvende invloed kunnen hebben op de functionaliteit van het onderdeel en hoe deze kunnen worden overwonnen om de kwaliteit van het onderdeel bij serieproductie te waarborgen.

 • Willem Van Cauwenberge, Head of Engineering, Metal Technics 3D
  Additive manufacturing van metaal wordt veelal geassocieerd met toepassingen in hoogtechnologische milieus of met de productie van prototypes. Met een slim ontwerp blijven de toepassingen echter niet beperkt tot deze sectoren. Met de juiste ontwerpkeuzes biedt metaal 3D printen oplossingen aan voor een groot bereik aan applicaties en kan het de concurrentie kan aangaan met conventionele bewerkingsmethodes.

Meet & Match

Zowel de DNHK (Duits Nederlandse Handelskamer) als het High Tech Platform van Mikrocentrum (exclusief voor leden), organiseren ontmoetingen op de beursvloer. Er is daarnaast ook een netwerkcafé en een netwerkborrel aan het einde van dag 1.

Kennisontwikkeling

Diverse grote subsidieprojecten tonen hun voortgang, ontwikkelingen en doelen. Verken de mogelijkheden voor jouw bedrijf om deze kennis in te zetten of misschien wel om zelf aan te haken in deze grote subsidieprojecten. (FIP-UT, IAMM, 3DOP, FLAM3D)

User cases, best practices

Verken de ervaringen van anderen die je voor gingen op de weg naar implementatie van AM technologie.